Warner Hahn heeft dinsdag een contract tot het einde van het seizoen getekend bij Anderlecht. De 28-jarige keeper zat zonder club sinds hij afgelopen zomer vertrok bij sc Heerenveen en staat voor zijn eerste buitenlandse avontuur.

Anderlecht was op zoek naar een doelman, omdat eerste keeper Hendrik Van Crombrugge met een blessure kampt. In de afgelopen weken stond voormalig Willem II-keeper Timon Wellenreuther op doel bij de Belgische topclub.

Geboren Rotterdammer Hahn werd opgeleid door Ajax en stond ook onder contract bij Feyenoord, al maakte hij bij beide clubs geen minuut in de hoofdmacht. Bij FC Dordrecht, PEC Zwolle, Excelsior en Heerenveen was hij eerste keeper.

"In de jeugd heb ik vaak tegen Anderlecht gespeeld, ik ken de club dus al heel lang", aldus Hahn op de site van zijn nieuwe club. "Ik heb heel veel zin in mijn eerste buitenlandse avontuur en kijk ernaar uit om er vanaf zaterdag op de training meteen hard tegenaan te gaan."

Hahn krijgt rugnummer 24 bij Anderlecht, waar hij met verdediger Derrick Luckassen en middenvelder Michel Vlap twee landgenoten treft die niet tot de basisploeg behoren. De Brusselaars staan na negentien speelrondes vierde in de competitie.

Bekijk de stand en het programma in de Jupiler Pro League