Sheffield United is na Manchester City de tweede Premier League-club die momenteel met een corona-uitbraak kampt. De hekkensluiter laat dinsdag weten dat "verscheidene spelers" positief zijn getest.

Sheffield United geeft vanwege privacyredenen geen exacte aantallen en namen in een verklaring op de site van de club.

De ploeg van trainer Chris Wilder, die slechts twee punten heeft na vijftien duels, gaat dinsdagavond vanaf 19.00 uur op bezoek bij Burnley. Die wedstrijd gaat gewoon door. Dat geldt ook voor Southampton-West Ham United, al zit Southampton-trainer Ralph Hasenhüttl voorlopig thuis in quarantaine omdat een familielid besmet bleek.

De Premier League maakte eerder op dinsdag bekend dat er vorige week bij de reguliere ronde van coronatesten bij spelers en stafleden achttien positieve gevallen ontdekt. Dat is het grootste aantal in een week dit seizoen.

De Premier League maakt niet bekend wie besmet zijn en bij welke club(s) de positieve gevallen zijn, maar een flink deel zal van Manchester City komen.

De topclub meldde maandag dat er "een aantal positieve tests" was, nadat er met Kerst al vier coronagevallen (Gabriel Jesus en Kyle Walker en twee stafleden) naar buiten waren gebracht. City deed vanwege de uitbraak een verzoek om de uitwedstrijd van maandagavond tegen Everton uit te stellen en de Premier League ging daarmee akkoord.

Positieve testen in Premier League de afgelopen weken

  • 21-27 december: 18
  • 14-20 december: 7
  • 7-13 december: 6
  • 30 november-6 december: 14
  • 23-29 november: 10
  • 16-22 november: 8
  • 9-15 november: 16

Premier League test elke week ruim duizend personen

Everton-Manchester City is de tweede wedstrijd van dit Premier League-seizoen die moet worden verplaatst door corona. Eerder deze maand kon Aston Villa-Newcastle United niet doorgaan.

Manchester City gaat zondag op bezoek bij Chelsea. Voorlopig gaat dat duel door, al is er dinsdag een nieuwe testronde bij de club van manager Josep Guardiola.

De Premier League neemt vanaf het begin van het seizoen elke week coronatesten af bij meer dan duizend spelers en stafleden. Tot vorige week was zestien het grootste aantal positieve gevallen, in de week van 9 tot en met 15 november.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League