Borussia Dortmund kan zondag bij de hervatting van de competitie waarschijnlijk weer over Erling Haaland beschikken. De topspits is op de weg terug van een hamstringblessure.

"De revalidatie van Erling verloopt voorspoedig. We gaan ervan uit dat hij zondag tegen VfL Wolfsburg weer kan spelen", zegt Dortmund-directeur Michael Zorc dinsdag in gesprek met Bild.

De twintigjarige Haaland raakte begin december geblesseerd tijdens de afsluitende training voor het Champions League-duel met Lazio. De Noor, dit seizoen al goed voor zeventien treffers in veertien duels, moest door de kwetsuur zeven officiële wedstrijden van Dortmund aan zich voorbij laten gaan.

Zonder Haaland lieten de Duitsers deze maand veel punten liggen. Als gevolg van de teleurstellende resultaten werd trainer Lucien Favre halverwege december ontslagen. Zijn assistent Edin Terzic neemt de rest van het seizoen de honneurs waar.

Dortmund hervat de Bundesliga komend weekend na een winterstop van twee weken. Het thuisduel met het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst begint zondag om 15.30 uur. Nummer vijf Dortmund heeft twee punten minder dan nummer vier Wolfsburg.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga