De Premier League-wedstrijd van maandagavond tussen Everton en Manchester City gaat niet door. Bij de topclub uit Manchester heerst een corona-uitbraak.

In een verklaring meldt City dat het om "een aantal positieve tests" gaat en dat er spelers én stafleden besmet zijn, nadat er met Kerst ook al vier coronagevallen waren. Er worden geen namen of totale aantallen genoemd.

In samenspraak met alle betrokken partijen heeft de Premier League besloten de wedstrijd uit te stellen tot een later moment. Het is de tweede keer dit seizoen dat een duel in de Engelse competitie niet doorgaat vanwege COVID-19. Eerder deze maand moest Aston Villa-Newcastle United worden uitgesteld.

Op Tweede Kerstdag ontbraken verdediger Kyle Walker, aanvaller Gabriel Jesus en twee stafleden bij City, dat in het eigen Etihad Stadium met 2-0 van Newcastle United won.

Alle positief geteste personen gaan in quarantaine en het complex van City wordt voorlopig gesloten. Op een later moment wordt besloten wanneer de trainingen weer worden hervat.

Goodison Park, het stadion van Everton, blijft maandagavond helemaal leeg.

Goodison Park, het stadion van Everton, blijft maandagavond helemaal leeg.
Goodison Park, het stadion van Everton, blijft maandagavond helemaal leeg.
Foto: Pro Shots

Everton wil transparantie van City

Everton laat weten het uitstel te betreuren. "Niet alleen voor de tweeduizend fans die aanwezig zouden zijn geweest, maar ook voor supporters over de hele wereld", meldt de club in een korte verklaring.

"Onze spelers waren voorbereid op de wedstrijd, net als de teamstaf en iedereen op Goodison Park. De wedstrijddag is de belangrijkste dag op onze kalender. En dit was een grote wedstrijd."

Everton eist transparantie van City. "Hoewel Everton de openbare veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, vragen we alle informatie die Manchester City aan de Premier League heeft verstrekt openbaar te maken, zodat voor de club duidelijk is waarom deze beslissing is genomen."

De wedstrijd tussen Everton en Manchester City was op papier een topper. 'The Toffees' zijn de verrassing van het seizoen en hebben na vijftien wedstrijden slechts drie punten achterstand op koploper en stadgenoot Liverpool. City valt vooralsnog wat tegen en is de nummer zes van Engeland.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League