Lionel Messi ontbreekt dinsdag in de selectie van trainer Ronald Koeman tijdens de laatste wedstrijd van FC Barcelona in 2020 tegen Eibar. De sterspeler heeft last van zijn enkel en krijgt rust.

De 33-jarige Messi ontbrak zondag al op de training. Barcelona laat weten dat de linkspoot de dag na de competitiewedstrijd tegen Eibar weer op het trainingsveld wordt verwacht.

Messi maakte vorige week zijn 644e doelpunt in dienst van de Catalaanse club. Hij brak daarmee het record van Pelé (643 goals voor Santos) en is ook dit seizoen de topscorer van Barcelona in de competitie, al is hij met zeven goals nog niet zo productief als in de voorgaande jaren.

De overige fitte spelers van Barcelona, onder wie Frenkie de Jong, hadden vrij tijdens de kerstdagen en waren zondag weer aanwezig op het trainingsveld ter voorbereiding op het duel met Eibar.

De wedstrijd tussen FC Barcelona en Eibar in Camp Nou begint dinsdag om 19.15 uur. De ploeg van Koeman staat na veertien duels op de vijfde plaats in La Liga. Eibar is de nummer zeventien.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in La Liga