Rector Giuliana Grego van de Università per Stranieri (universiteit voor buitenlanders) in Perugia heeft maandag haar ontslag ingediend na beschuldigingen van fraude bij de Italiaanse taaltest van Atlético Madrid-aanvaller Luis Suárez.

De universiteit in Perugia is verantwoordelijk voor het examen dat de Uruguayaanse spits in september aflegde. Hij hoopte met een goed resultaat in aanmerking te komen voor een Italiaans paspoort en daarmee een mogelijke transfer naar Juventus te versnellen.

In een open brief op de website van de universiteit zegt Grego "met opgeheven hoofd op te stappen". "Ik heb altijd in alle eerlijkheid en met fatsoen gehandeld", schrijft de rector, die de beschuldigingen weerspreekt.

Begin december werd Grego samen met drie werknemers van de universiteit voor acht maanden geschorst wegens schending van het beroepsgeheim met winstoogmerk en verschillende gevallen van schriftvervalsing.

De Italiaanse politie concludeerde kort na het afnemen van de taaltest dat de onderwerpen van het examen waren besproken met Suárez en dat de score al vóór de test was toegekend. Inmiddels loopt er ook een strafrechtelijk onderzoek naar het handelen van Fabio Paratici, directeur voetbalzaken van Juventus.

De 33-jarige Suárez ging mede vanwege alle problemen met de taaltest niet naar Juventus, maar naar Atlético. Hij kwam over van FC Barcelona, waar hij moest vertrekken, en speelde eerder voor onder meer FC Groningen, Ajax en Liverpool.