Ajax-aanvaller Quincy Promes is zondagochtend door de politie opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. De 47-voudig Oranje-international heeft in juli van dit jaar iemand zwaar verwond.

Promes blijft in ieder geval tot maandag vastzitten, zo bevestigt de politie tegenover NU.nl, al melden zij alleen dat het om een 28-jarige Amsterdammer gaat. Promes is inmiddels verhoord. Maandag gaat het onderzoek verder en wordt hij weer verhoord.

Ajax doet geen mededelingen over de situatie van de speler, behalve dat hij zondag niet aanwezig was op de training.

Het steekincident gebeurde afgelopen zomer in Abcoude. Volgens De Telegraaf stak Promes bij een ruzie tijdens een groot familiefeest in een loods in Abcoude een familielid neer met een mes. Het slachtoffer liep daarbij zeer ernstig knieletsel op, maar deed in november pas aangifte.

Volgens de advocaat van het slachtoffer was een beschuldiging van diefstal de aanleiding voor de ruzie die voorafging aan het steekincident.

'We hoorden pas een maand geleden van het incident'

De 28-jarige Promes wordt mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg ten laste gelegd. Op dat delict staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar.

"Een maand geleden hoorden we pas van het incident", zegt een politiewoordvoerder, die dus niet bevestigt dat het om Promes gaat. "Daarna is een onderzoek gestart en we hebben uitgebreid met het slachtoffer gesproken. Dat heeft vanochtend tot een arrestatie geleid."

De arrestatie volgt een dag na de met 4-0 gewonnen Eredivisie-wedstrijd van Ajax in de Johan Cruijff ArenA tegen PEC Zwolle. Promes, die vorig jaar overkwam van Sevilla en nog tot medio 2024 onder contract staat bij Ajax, maakte de tweede goal.