Giovanni van Bronckhorst stopt als trainer van Guangzhou R&F. De oud-coach van Feyenoord heeft zijn ontslag ingediend bij de Chinese club, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer Guido Albers.

"Hij wil meer tijd met zijn gezin doorbrengen", vertelt Albers. "Door de strenge coronaregels heeft hij zijn familie sinds begin maart niet meer gezien. Het was een mooi avontuur in een nieuwe competitie, maar nu is het genoeg."

Van Bronckhorst werd in januari aangesteld bij Guangzhou R&F, maar door de coronacrisis speelde de club in juli pas de eerste wedstrijd onder zijn leiding. Het contract Van Bronckhorst in Guangzhou, een miljoenenstad in het zuidwesten van China, liep nog een jaar door.

Jean-Paul van Gastel, videoanalist Yöri Bosschaart en conditietrainer Arno Philips vertrekken eveneens bij de club, die dit najaar als elfde eindigde in de Chinese Super League, die uit zestien clubs bestaat.

Giovanni van Bronckhorst in april op het trainingsveld van Guangzhou R&F. (Foto: Pro Shots)

Bekerwedstrijd is laatste duel Van Bronckhorst in China

De bekerwedstrijd van woensdagavond tegen Shandong Luneng was de laatste wedstrijd van Guangzhou R&F onder leiding van de Nederlandse trainers.

Mede door een goal van Richairo Zivkovic kwam de ploeg van Van Bronckhorst van een 2-0-achterstand terug tot 2-2, maar daarna was Shandong Luneng beter in de strafschoppenserie (5-4). Bij Shandong Luneng stond Graziano Pellè in de basis.

Guangzhou R&F was de tweede club van Van Bronckhorst. Hij was van 2015 tot en met 2019 de eindverantwoordelijke bij Feyenoord, waarmee hij in 2017 de landstitel pakte en twee KNVB-bekers (2016 en 2018) won.