Sjors Ultee blijft dit seizoen de trainer van Fortuna Sittard. De Utrechter, die sinds het ontslag van Kevin Hofland als interim-coach fungeerde, krijgt het vertrouwen van de Eredivisionist om op dezelfde voet verder te gaan.

De pas 33-jarige Ultee tekende woensdag een contract van anderhalf jaar tot medio 2022 en krijgt met Rob Alflen een nieuwe assistent-trainer. Ook de 52-jarige Alflen is voor anderhalf jaar vastgelegd.

"Ik ben er heel erg trots op dat de club in mij de geschikte kandidaat ziet voor deze klus", zegt Ultee. "Het is een prachtige uitdaging. Ik heb veel vertrouwen in de groep die er staat en ga er alles aan doen om samen met hen en de stafleden iets moois neer te zetten."

Ultee stond vorig seizoen samen met Hofland aan het roer bij Fortuna. De voormalige assistent-trainer van FC Utrecht en FC Twente werd daarna diens assistent en technisch directeur van de club uit Sittard.

Fortuna strijdt tegen degradatie

Fortuna had het vorig seizoen al moeilijk en streed tegen degradatie uit de Eredivisie, maar dit seizoen gaat het niet veel beter. In de eerste tien speelrondes pakte Fortuna nog maar drie punten, op dit moment goed voor de zeventiende plek.

Vanwege de slechte resultaten besloten de Limburgers enkele weken geleden om Hofland te ontslaan; Ultee neemt sindsdien de honneurs waar. De eerste duels onder zijn leiding - tegen Feyenoord en Vitesse - gingen verloren.

FC Emmen pakte net als Fortuna slechts drie punten in de eerste tien wedstrijden, maar heeft een minder goed doelsaldo en staat onderaan. Fortuna vervolgt de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Willem II.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie