De Oranjevrouwen spelen dinsdag in de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd in Breda tegen Kosovo in een zeer aanvallende opstelling. Assistent-bondscoach Arjan Veurink, die opnieuw de afwezige Sarina Wiegman vervangt, kiest voor een 3-3-4-formatie.

Ten opzichte van de kansloos verloren oefenwedstrijd van afgelopen vrijdag in Breda tegen de Verenigde Staten (0-2), toen Nederland nog in een 4-3-3-formatie acteerde, staan er vijf andere namen in de basis.

Sari van Veenendaal, Aniek Nouwen, Dominique Janssen, Danielle van de Donk en Jackie Groenen maken plaats voor Lize Kop, Kika van Es, Stefanie van der Gragt, Inessa Kaagman en Katja Snoeijs, die in het uitduel met Kosovo (0-6) drie keer scoorde.

Lynn Wilms fungeerde tegen de Verenigde Staten nog als rechtsback, maar is tegen Kosovo op papier vleugelaanvaller. Ze vormt samen met Lineth Beerensteyn, Snoeijs en Lieke Martens de voorhoede.

Nederland nog zonder puntenverlies

De wedstrijd tussen Nederland en Kosovo begint dinsdag om 18.30 uur in het Rat Verlegh Stadion, het onderkomen van NAC Breda, en staat onder leiding van de Oostenrijkse scheidsrechter Barbara Poxhofer.

De interland tegen Kosovo is tevens de laatste voor Nederland in dit kalenderjaar. Er staat niets op het spel voor Oranje, dat al zeker is van deelname aan het EK dat in de zomer van 2022 gehouden wordt in Engeland.

Als Nederland wederom weet te winnen van Kosovo, dan heeft het louter overwinningen geboekt in deze EK-kwalificatie. Wiegman ontbreekt net als tegen de Verenigde Staten vanwege privé-omstandigheden.

Opstelling Oranjevrouwen: Kop; Van Es, Van der Gragt, Van Dongen; Spitse, Kaagman, Roord; Wilms, Beerensteyn, Snoeijs, Martens.

Opstelling Kosovo: Kolgeci; Kryeziu, Syla, Kastrati, Avduli, Berisha; Uka, Shala, Halilaj, Biqkaj; Rexhepi.