Bij alle voetbalwedstrijden van komend weekend in Nederland wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Diego Maradona. De KNVB, Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie hebben dat gezamenlijk afgesproken.

"Met de minuut stilte wil het Nederlandse betaald voetbal respect betuigen aan een van de grootste voetbaliconen aller tijden", staat vrijdag in een verklaring.

De minuut stilte is voorafgaand aan alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Ook bij de oefeninterland van de Oranjevrouwen tegen de Verenigde Staten, vrijdagavond in Breda, wordt Maradona herdacht.

Maradona overleed woensdag op zestigjarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. De UEFA besloot direct om bij alle wedstrijden in de Champions League en Europa League een minuut stilte te houden voor de man die Argentinië in 1986 wereldkampioen maakte.

Ajax, dat met Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez twee Argentijnen in de selectie heeft, speelde woensdagavond ook met rouwbanden tegen FC Midtjylland (3-1).

De imposante loopbaan van Diego Maradona in vogelvlucht
133
De imposante loopbaan van Diego Maradona in vogelvlucht

Ook eerbetoon in buitenlandse competities

In onder meer de Duitse, Spaanse en Franse competitie wordt komend weekend eveneens stilgestaan bij het overlijden van een van de grootste voetballers aller tijden.

In Frankrijk is het de bedoeling dat de spelers voorafgaand aan de wedstrijden een M vormen in de middencirkel. In de Serie A, de competitie waarin Maradona zijn glorietijd beleefde bij Napoli, wordt volgens Italiaanse media het spel in de tiende minuut even stilgelegd ter nagedachtenis aan de man die met rugnummer 10 speelde.