Op de begraafplaats Bella Vista even buiten de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is donderdagavond (Nederlandse tijd) de besloten uitvaartplechtigheid van Diego Maradona gehouden.

Maradona, die woensdag op zestigjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartstilstand, werd bijgezet in het familiegraf waar ook zijn ouders liggen. Bij de plechtigheid waren alleen familieleden en enkele vrienden van de legendarische oud-voetballer aanwezig.

Het lichaam van Maradona werd in de nacht van woensdag op donderdag overgebracht naar het presidentieel paleis aan Plaza de Mayo in Buenos Aires. Tienduizenden Argentijnen kwamen daar samen om afscheid te nemen van hun held.

Het leidde tot lange rijen voor Casa Rosada. Toen daar rellen uitbraken, werd het paleis afgesloten. De politie gebruikte traangas en rubberen kogels om de menigte uit elkaar te drijven.

Argentijnse media meldden aanvankelijk dat de begrafenis mogelijk zou worden uitgesteld, omdat nog zoveel mensen een laatste groet wilden brengen aan Maradona. Toch zette de rouwstoet zoals gepland aan het begin van de avond koers richting de begraafplaats.

Vanwege Maradona's dood heeft de Argentijnse regering woensdag drie dagen van nationale rouw afgekondigd. Maradona, die van 1976 tot 1997 als speler actief was, wordt door velen gezien als de beste voetballer aller tijden.

De imposante loopbaan van Diego Maradona in vogelvlucht
133
De imposante loopbaan van Diego Maradona in vogelvlucht