De voormalige Argentijnse bondscoach Carlos Bilardo mag niet weten dat Diego Maradona woensdag is overleden. Zijn familie acht de gezondheidstoestand van de 82-jarige Bilardo te fragiel om het trieste nieuws te verwerken.

Volg alles over de dood van Maradona in ons liveblog.

"Hij beschouwt Maradona als zijn zoon, dit kan hij niet aan", zegt Bilardo's zoon Jorge donderdag tegen Radio Provincia.

Bilardo was keuzeheer van de Argentijnse nationale ploeg die in 1986 aan de hand van Maradona de wereldtitel veroverde. Hij heeft zware neurologische aandoeningen en wordt thuis door een verpleegster verzorgd.

"Ik heb tegen haar gezegd dat ze de kabel van de televisie moet doorsnijden. Ze heeft Carlos verteld dat er sprake is van een storing. We houden voorlopig ook alle kranten bij hem weg", aldus Jorge.

Argentijnen nemen afscheid van Maradona: 'Dit breekt mijn hart'
100
Argentijnen nemen afscheid van Maradona: 'Dit breekt mijn hart'

Bilardo haalde met Maradona ook finale op WK 1990

Bilardo was tijdens de WK's van 1986 en 1990 bondscoach van Argentinië. Ook in 1990 haalde hij met zijn team de finale, waarin werd verloren van West-Duitsland. Maradona was destijds nog van de partij.

Maradona, die geldt als een van de beste voetballers aller tijden, overleed woensdag aan de gevolgen van een hartstilstand. De Argentijnse regering kondigde meteen drie dagen van nationale rouw af.

Duizenden Argentijnen hebben zich op dit moment verzameld bij het presidentieel paleis van Buenos Aires, waar de kist met het lichaam van Maradona staat. Hij wordt donderdag nog begraven in een buitenwijk van Buenos Aires.