De woensdag overleden Diego Maradona wordt donderdag al begraven, zo heeft een woordvoerder bevestigd. De kist met het lichaam van de voetballegende staat nu nog in het presidentieel paleis van Buenos Aires, waar duizenden emotionele Argentijnen afscheid nemen van hun held.

Volg alles over de dood van Maradona in ons liveblog.

Maradona, die op zestigjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartstilstand, wordt begraven op begraafplaats Jardín de Paz in een buitenwijk van Buenos Aires. Zijn ouders liggen daar ook begraven.

De kist met daarin het lichaam van Maradona kwam donderdagochtend (lokale tijd) aan bij het presidentieel paleis in de Argentijnse hoofdstad. Toen dat bekend werd, verzamelden zich duizenden fans voor de ingang van Casa Rosada.

De poorten van het paleis gingen donderdagochtend open, waarna duizenden Argentijnen een laatste groet brachten aan hun idool. De autoriteiten hebben buiten het paleis dranghekken geplaatst om de toestroom van de fans in goede banen te leiden.

Het lichaam van Maradona ligt in een gesloten houten kist met daarop zijn Argentijnse voetbalshirt en een Argentijnse vlag. De vele emotionele fans die erlangs liepen, gooiden bloemen, shirts en vlaggen richting de kist.

Vanwege Maradona's dood heeft de Argentijnse regering woensdag drie dagen van nationale rouw afgekondigd. Maradona, die van 1976 tot 1997 als speler actief was, wordt door velen gezien als de beste voetballer aller tijden.