Daarmee maken wij, Robbert van der Linde en Mitch Marinus, een eind aan dit liveblog. Bedankt voor het volgen en graag tot de volgende keer.

  • Uitslagen:
  • Ajax-FC Midtjylland 3-1
  • Liverpool-Atalanta 0-2
  • Inter-Real Madrid 0-2
  • Bayern-RB Salzburg 3-1
woensdag 25 november om 19:53
Ten Hag: 'Worden andere dingen van ons verwacht' 
Erik ten Hag stuurt tegen FC Midtjylland dezelfde basis het veld in als tegen Heracles Almelo, maar de coach wil van een vergelijking niks weten. "Vanavond worden er andere dingen van ons verwacht", aldus de trainer van de Amsterdammers bij SBS. "Wij kunnen meerdere systemen spelen, afhankelijk van wat de wedstrijd nodig heeft. In Midtjylland speelden we bijvoorbeeld met Tadic in de spits, die veel uitzakte. Nu blijft onze spits 'hoger'  staan. We hebben gezien dat hun centrale verdediger niet doordekten totdat ze alles of niet gingen spelen. Dan kun je beter een diepe spits hebben, zodat je veel mensen voorin houdt."
woensdag 25 november om 19:12
Ook vanavond blijft de Johan Cruijff Arena leeg, op de hoofdrolspelers en een handjevol journalisten en medewerkers na. (Foto: Twitteraccount Ajax)
woensdag 25 november om 18:54
Drie wijzigingen bij Midtjylland
Bij de bezoekers in de Johan Cruijff ArenA zijn er drie wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van het duel met Ajax in Denemarken. Hansen vervangt doelman Andersen onder de lat en rechtsback Cools en middenvelder Madsen kunnen vanavond ook op een basisplaats rekenen.

Opstelling FC Midtjylland: Hansen; Cools, Sviatchenko, Scholz, Paulinho; Madsen, Onyeka, Sisto; Dreyer, Kaba, Mabil.
woensdag 25 november om 18:41
Ten Hag kiest voor dezelfde elf namen als tegen Heracles
Ajax begint het duel met Midtjylland met dezelfde elf namen als in het laatste Eredivisie-duel met Heracles. Dat betekent dat Klaassen, Mazraoui en Labyad fit genoeg zijn bevonden om te starten. Antony is weer terug van zijn hamstringblessure, maar begint wel nog op de bank.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Gravenberch, Labyad; Neres, Traore, Tadic.
woensdag 25 november om 18:35
Ajax neemt het vanavond in de Johan Cruijff ArenA op tegen FC Midtjylland. De Amsterdammers wonnen eerder deze poulefase met 1-2 van de Denen, maar de ploeg kan niet leunen op goede statistieken in thuiswedstrijden. In ruim twee jaar werd op eigen veld slechts één Champions League-wedstrijd gewonnen, terwijl de ploeg van Erik ten Hag in uitduels juist wel succesvol was.