Diego Maradona overleed woensdag op zestigjarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. De Argentijn werd een grootheid in de voetbalwereld en geldt nog altijd als een van de beste spelers ooit. Een overzicht van de mooiste foto's uit de carrière van 'Pluisje'.

Maradona wint in 1986 met Argentinië de wereldtitel. De Zuid-Amerikanen zijn in de finale in Mexico-Stad met 3-2 te sterk voor West-Duitsland. (Foto: Pro Shots)

Maradona scoort op dat WK vijf keer, waaronder twee keer in de kwartfinale en twee keer in de halve finale. (Foto: ANP)

Mardona is niet trefzeker in de finale, maar geeft wel de assist op de winnende 3-2 van Jorge Burruchaga. (Foto: BrunoPress)

In de kwartfinale van dat WK, scoort Maradona tegen Engeland met zijn hand. Hij noemt dat "de hand van God". (Foto: ANP)

In die wedstrijd maakt Maradona ook de 2-0, na een weergaloze solo vanaf de middellijn, waarbij hij vier tegenstanders en de keeper omspeelt. (Foto: ANP)

Maradona bereikt ook grote successen bij zijn clubs, zoals Napoli. De Argentijn wordt bij de Italiaanse club twee keer landskampioen, waaronder hier in 1990. De titels met Maradona zijn de enige twee landstitels in de clubgeschiedenis van Napoli. (Foto: ANP)

Een jaar eerder wordt ook de UEFA Cup in de wacht gesleept door Maradona en Napoli. De Italianen verslaan VfB Stuttgart over twee wedstrijden met 5-4. (Foto: Getty Images)

Vanwege die successen is Maradona sinds die tijd een legende bij de fans van Napoli. (Foto: ANP)

In 1990 staat Maradona met Argentinië opnieuw in de WK-finale. Ditmaal is West-Duitsland in Italië wel te sterk voor de Zuid-Amerikanen (1-0). Geen tweede wereldtitel op rij dus voor 'El Diez'. (Foto: ANP)

Maradona speelt in totaal 91 interlands en scoort 34 keer voor de Argentijnse ploeg. (Foto: BrunoPress)

Tussen 2008 en 2010 is Maradona bondscoach van Argentinië. Daar werkt hij samen met Lionel Messi, die vaak wordt vergeleken met de oud-voetballer. (Foto: ANP)

Het WK van 2010 in Zuid-Afrika wordt geen succes voor Maradona. Argentinië bereikt wel de kwartfinales, maar verliest daar met liefst 4-0 van Duitsland. (Foto: Pro Shots)

Na zijn vertrek bij de Argentijnse ploeg is Maradona her en der nog actief als trainer, maar valt hij vooral op met zijn uitspattingen en capriolen buiten het veld. (Foto: ANP)

Maradona valt nadrukkelijk op als toeschouwer bij het WK van 2018 in Rusland. De Argentijn laat zich meermaals gaan en moet zelfs naar het ziekenhuis vanwege zijn slechte gezondheid. (Bron: ANP)

Op 30 oktober van dit jaar is Maradona op de dag dat hij zestig wordt nog te zien in het lege stadion van Gimnasia y Esgrima La Plata, waar hij trainer is. Kort na zijn verjaardag wordt hij opgenomen in het ziekenhuis. (Foto: Pro Shots)