Goedendag en welkom in dit liveblog. Hier houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rond en reacties op het overlijden van Diego Maradona.

  • Diego Maradona (60) overleden
  • Gestorven aan gevolgen hartstilstand
  • Aangekomen op laatste rustplaats
  • Politie zette traangras in om rellen te bezweren
donderdag 26 november 2020 om 22:38
Diego Armando Maradona is op zijn laatste rustplaats aangekomen.
donderdag 26 november 2020 om 22:25
Niet alleen bij het presidentieel paleis waar de kist van Maradona vandaag stond was het enorm druk. Ook op de route van de rouwstoet richting de begraafplaats vanavond was het een enorme drukte.
donderdag 26 november 2020 om 22:14
Het vertrek van de wagen met daarin de kist van Maradona bij het presidentieel paleis, eerder vanavond.
donderdag 26 november 2020 om 22:08
Het moment waarop eerder vanavond de kist met Maradona uit het presidentieel paleis werd gehaald en in de auto werd geladen, waarmee 'Pluisje' zojuist bij zijn laatste rustplaats is aangekomen.
donderdag 26 november 2020 om 22:05
Direct na het binnenrijden bij de begraafplaats van de auto met daarin de kist met Maradona, worden de poorten gesloten en afgeschermd door een rij politieagenten. Diego Armando Maradona is op zijn laatste rustplaats.
donderdag 26 november 2020 om 22:02
De rouwstoet, die wordt begeleid door tientallen motoragenten, is inmiddels zonder problemen de begraafplaats opgereden, die verder hermetisch is afgesloten van de buitenwereld.
donderdag 26 november 2020 om 22:00
Na een lange rit komt de rouwstoet met de auto met daarin de kist met Maradona nu aan op begraafplaats Jardín Bella Vista.
donderdag 26 november 2020 om 21:43
Het stadion van Maradona's oude club Napoli eerder vanavond, tijdens het Europa League-duel met Rijeka.
donderdag 26 november 2020 om 21:36
Bij begraafplaats Jardín Bella Vista waar Maradona in besloten kring begraven zal worden, staan inmiddels ook enkele honderden mensen bij de ingang. Zij worden op een flinke afstand gehouden met hekken en een grote politiemacht.
donderdag 26 november 2020 om 21:12
Ook bij begraafplaats Jardín Bella Vista, waar Maradona begraven zal worden, is het inmiddels druk. Daar zijn het vooral beveiligers en agenten die klaarstaan. Op de begraafplaats liggen ook de ouders van Diego Maradona begraven.
donderdag 26 november 2020 om 21:00
De lijkwagen met de kist van Maradona rijdt momenteel op een snelweg richting de begraafplaats in een buitenwijk van Buenos Aires. Op een afgescheiden rijbaan daarnaast rijden tientallen, zo niet honderden motoren en scooters mee.
donderdag 26 november 2020 om 20:55
De rouwstoet met ook de wagen met daarin de kist van Maradona, is op dit moment onderweg naar begraafplaats Jardín Bella Vista, dat in een buitenwijk van Buenos Aires ligt. De wagens worden begeleid door tientallen motoren van de politie.
donderdag 26 november 2020 om 20:51
Een enorme politiemacht is op de been om de auto met daarin de kist van Maradona te beschermen. De route naar de begraafplaats is voor een groot gedeelte afgezet om grote problemen onderweg te voorkomen.
donderdag 26 november 2020 om 20:48
De auto met daarin de kist van Maradona rijdt met een behoorlijk tempo richting de begraafplaats. En dat is logisch, gezien de drukte langs de wegen.
donderdag 26 november 2020 om 20:47
De lijkwagen met daarin de kist met Maradona is vertrokken bij het presidentieel paleis en is op weg naar de begraafplaats. De auto wordt omringd door beveiligers.
donderdag 26 november 2020 om 20:42
In en net buiten het presidentieel paleis maakt men zich klaar om met de kist van Maradona richting de begraafplaats te gaan. Gezien alle hectiek kan dat nog wel even gaan duren.
donderdag 26 november 2020 om 20:18
Bij het presidentieel paleis waar de kist van Maradona zich nog bevindt, staat inmiddels een lijkwagen klaar om de kist naar de begraafplaats te rijden. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is door de commotie buiten het paleis nog niet bekend.
donderdag 26 november 2020 om 19:59
Veel fans bij het stadion van Napoli. De wedstrijd van de club tegen Rijeka wordt natuurlijk zonder toeschouwers afgewerkt, maar veel fans herdenken Maradona bij het San Paolo stadion.
donderdag 26 november 2020 om 18:50
Ook bij het stadion van Napoli is een grote bloemenzee ontstaan. De ploeg speelt straks om 21.00 uur tegen het Kroatische Rijeka in de Europa League.
donderdag 26 november 2020 om 18:34
Ook voorafgaand aan CSKA Moskou-Feyenoord was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Diego Maradona.
donderdag 26 november 2020 om 18:31
Krol: 'Maradona verdient het dat Napoli-stadion naar hem wordt genoemd'
Ruud Krol laat tegen VI weten dat het terecht is dat het stadion van Napoli naar Maradona wordt vernoemd. De Nederlander speelde tussen 1980 en 1984 ook voor de Italiaanse ploeg, maar beseft dat hij in de schaduw staat van de overleden Argentijn. "Maradona is een van grootste voetballers aller tijden. Wat Cruijff was voor ons, dat was Maradona voor Argentinië", aldus de Nederlandse oud-voetballer. "Hij verdient het dat het stadion van Napoli naar hem wordt vernoemd."
donderdag 26 november 2020 om 18:10
Rellen in Buenos Aires rond paleis waar Maradona ligt
In de buurt van het presidentieel paleis in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires waar het lichaam van Diego Maradona ligt opgebaard, zijn rellen uitgebroken. Het Plaza del Mayo voor Casa Rosada stroomde vandaag vol met duizenden Argentijnen. Ze probeerden door de dranghekken te breken en bekogelden de aanwezige agenten met van alles. De politie greep in en pakte een aantal relschoppers op. De agenten vormden met wapens en schilden een kordon in de straten om het paleis.

Tienduizenden Argentijnen hopen nog afscheid te kunnen nemen van Maradona, die gisteren op zestigjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. Maradona wordt vanavond nog begraven op de begraafplaats Jardin de Paz, in een buitenwijk van Buenos Aires. Daar zijn ook de graven van zijn ouders.
donderdag 26 november 2020 om 17:50
Projectie Maradona op tv-toren in China
Een mooie ode aan Maradona in China. Op een tv-toren in de stad Tianjin is een groot portret van Maradona geprojecteerd.
donderdag 26 november 2020 om 17:32
Minuut stilte bij wedstrijden in de Bundesliga
De Duitse voetbalbond heeft laten weten dat Maradona komende speelronde zal worden herdacht bij alle wedstrijden in de Bundesliga en Tweede Bundesliga. Komend weekend zal voor aanvang van alle wedstrijden een minuut stilte in acht worden genomen. Ook zullen alle spelers een rouwband dragen.
donderdag 26 november 2020 om 16:47
Coach Bilardo mag niet weten dat Maradona dood is
De voormalige Argentijnse bondscoach Carlos Bilardo (82) mag niet weten dat Diego Maradona is overleden. Zijn familie acht de gezondheidstoestand van Bilardo te fragiel om het nieuws te verwerken. Dat zegt zijn broer Jorge. "Hij beschouwt Maradona als zijn zoon, dit kan hij niet aan." Bilardo was coach van de Argentijnse nationale ploeg tijdens de WK's van 1982, 1986 en 1990. Aan de hand van Maradona veroverde de ploeg de wereldtitel in 1986.

Bilardo heeft zware neurologische aandoeningen. Hij wordt thuis door een verpleegster verzorgd. Jorge: "Ik heb haar gezegd dat ze de kabel van de televisie moet doorsnijden. Ze heeft Carlos verteld dat er sprake is van een storing. We houden voorlopig ook alle kranten bij hem weg."
donderdag 26 november 2020 om 16:16
Door de enorme drukte bij het presidentieel paleis waar Maradona ligt opgebaard, is het soms flink dringen. De politie heeft het af en toe behoorlijk lastig om alles in goede banen te leiden.
donderdag 26 november 2020 om 15:57
Voor het presidentieel paleis waar Maradona ligt opgebaard, staan nog duizenden mensen die afscheid willen nemen van de voetballer. Een straatartiest heeft naast de lange rij een portret van een jonge Maradona getekend met daarbij de tekst "Er bestaat geen onmogelijke droom".
donderdag 26 november 2020 om 15:29
De verslagenheid in het land is ook een dag later nog groot.
donderdag 26 november 2020 om 15:21
Argentinië rouwt, en dat zal de komende tijd nog wel zo blijven.
donderdag 26 november 2020 om 15:13
Zo werd de kist va Maradona overgebracht naar het presidentieel paleis in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Vanavond zal 'Pluisje' al worden begraven.
donderdag 26 november 2020 om 14:37
Opnieuw een fraaie foto bij een herdenking van Diego Maradona.
donderdag 26 november 2020 om 14:28
Voorzitter: Napoli-stadion wordt vernoemd naar Maradona
Voorzitter Aurelio de Laurentiis van Napoli belooft dat het stadion van de Italiaanse club vernoemd zal worden naar Diego Maradona. "Ik geloof dat het juiste beslissing is om San Paolo naar jou te vernoemen, zodat jij voor altijd bij ons kan blijven", schrijft De Laurentiis in een brief aan Maradona. "Jouw jaren hier zijn onuitwisbare herinneringen voor de mensen uit Napels. Ze staan symbool voor een herrijzenis waar we zo naar snakten. Je verlaat ons als een unieke, onnavolgbare kampioen. Jouw zwaktes, jouw onvolmaaktheden, jouw fouten staan op dezelfde hoogte als jouw immense grootsheid. Onbeheersbaar en wild, maar tegelijk groots."
donderdag 26 november 2020 om 13:30
Rep raakte shirt van Maradona kwijt
Johnny Rep ruilde in 1979, na de vriendschappelijke interland tussen Nederland en Argentinië, van shirt met Diego Maradona, maar dat shirt is hij kwijtgeraakt. "Ik hechtte daar niet zo veel waarde aan. Ik trainde vaak in het shirt, toen ik later bij de amateurs voetbalde. Volgens mij is het toen een keer uit mijn tas gejat. Jammer ja, maar verder kon het me niet zo veel schelen. Hoewel, nu had ik het graag gehad. Het had waarschijnlijk aardig wat geld opgebracht."