Luis Suárez en Son Heung-min zijn de bekendste spelers die woensdag zijn genomineerd voor de Puskás Award. Ze dingen met negen anderen mee naar de FIFA-prijs voor het mooiste doelpunt van het jaar.

Suárez is genomineerd voor het doelpunt dat hij op 7 december vorig jaar namens FC Barcelona tegen Real Mallorca maakte. Na een fraaie aanval scoorde de Uruguayaan, die inmiddels voor Atlético Madrid speelt, op aangeven van Frenkie de Jong met een knappe hakbal.

De treffer van Tottenham Hotspur-aanvaller Son werd op dezelfde dag gemaakt. De Zuid-Koreaan rondde tegen Burnley een solo af die hij op eigen helft begonnen was.

Verder zijn met de Costa Ricaanse Shirley Cruz, de Welshe Sophie Ingle en de Schotse Caroline Weir onder anderen drie vrouwen genomineerd. Ook de Engelsman Jordan Flores, de Fransman André-Pierre Gignac, de Oostenrijker Zlatko Junuzovic, de Zuid-Afrikaan Hlompho Kekana en de Colombiaan Leonel Quiñónez staan op de lijst.

Op basis van stemmen van bezoekers van de website van de FIFA wordt de shortlist teruggebracht tot drie kanshebbers. De winnaar wordt bepaald door de uitslag van een nieuwe stemronde en een panel met experts.

De winnaar van de Puskás Award wordt op 17 december bekendgemaakt. Vorig jaar ging de prijs naar de Hongaar Dániel Zsóri, die Lionel Messi (tweede) voorbleef.