Sergiño Dest was in de wolken na zijn eerste treffer in dienst van FC Barcelona. De rechtsback, die afgelopen zomer overkwam van Ajax, opende dinsdag de score in het Champions League-duel met Dynamo Kiev (0-4).

"Dit is een perfecte dag", zei Dest na afloop van het duel voor de Spaanse televisie. "Ik ben erg blij met mijn eerste doelpunt. Het was ook een belangrijke treffer, de 0-1. Hopelijk gaan er meer volgen."

Na een moeizame eerste helft maakte Dest kort na rust de openingstreffer voor Barcelona. De Amerikaanse international, die speelde bij afwezigheid van de geblesseerde Sergi Roberto, pakte de bal af van zijn ploeggenoot Martin Braithwaite en werkte koelbloedig af in de verre hoek.

"Ik kreeg de opdracht om veel ten aanval te trekken en op zoek te gaan naar het vijandige doel. Dit is een belangrijke overwinning voor ons. De ploeg speelde erg goed en ik denk dat we het geweldig hebben gedaan."

"We hebben nu een goede uitgangspositie in de Champions League", refereerde Dest aan het behaalde ticket voor de achtste finales van het Europese miljoenenbal. Hoewel de groepsfase al beslist is en Barcelona de nodige spelers kan sparen voor de competitie, wil Dest de teugels niet laten vieren. "Ik wil ook de resterende twee groepswedstrijden winnen."

De volgende wedstrijd van Barcelona is zondag, wanneer Osasuna op bezoek komt in La Liga. Drie dagen later vervolgen de Catalanen het Champions League-seizoen met een uitduel met Ferencváros.

Dest maakt in CL-duel in Kiev eerste treffer voor Barcelona
60
Dest maakt in CL-duel in Kiev eerste treffer voor Barcelona