FC Volendam is de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie kwijtgeraakt aan NEC. De ploeg van trainer Wim Jonk speelde maandag op bezoek bij Jong Ajax met 1-1 gelijk, terwijl de Nijmegenaren Jong AZ eenvoudig met 0-3 versloegen.

De doelpunten op Sportpark de Toekomst vielen tussen de 30e en 35e minuut. Martijn Kaars zette de bezoekers op voorsprong door een voorzet van Boy Deul van dichtbij binnen te tikken. Het snelle antwoord kwam van Victor Jensen, die scoorde op aangeven van Jaymillio Pinas.

Diep in blessuretijd kreeg Volendam nog een grote kans om de overwinning binnen te slepen. Alex Plat zag zijn inzet echter gekeerd worden door Kjell Scherpen.

Bij Jong Ajax, dat op de achtste plaats blijft steken, ontbrak topscorer Brian Brobbey. De aanvaller mocht maandag meetrainen met de hoofdmacht.

NEC bleef voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen. (Foto: Pro Shots)

Versterking baat Jong AZ niet

NEC won eerder op de avond wél van een beloftenploeg. In Wijdewormer werd het 0-3 tegen laagvlieger Jong AZ. De Alkmaarders, die op de ranglijst alleen FC Dordrecht onder zich houden, hadden met onder anderen Hakon Evjen, Ferdy Druijf, Zakaria Aboukhlal en Yukinari Sugawara aardig wat spelers opgesteld die dit seizoen ook al minuten in het eerste maakten.

Ze konden echter niet voor de ommekeer zorgen. NEC opende via Ayman Sellouf na een kwartier de score. Elayis Tavsan maakte er nog voor rust 0-2 van en gooide een kwartier voor tijd met zijn tweede van de avond de wedstrijd in het slot.

NEC verloor drie van zijn eerste vijf competitiewedstrijden van het seizoen, maar is sindsdien met een knappe opmars bezig. Tegen Jong AZ bleven de Nijmegenaren voor de achtste keer op rij ongeslagen.

Met 24 punten uit dertien wedstrijden staat NEC vijfde. FC Volendam heeft een puntje minder en is de nummer zes. De bovenste twee ploegen promoveren direct naar de Eredivisie. Die posities zijn nu in handen van Almere City en SC Cambuur.

Bekijk de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie