Ronald Koeman kan bij FC Barcelona lang niet beschikken over Gerard Piqué en Sergi Roberto. De trainer kreeg zondag slecht nieuws over de blessures van de verdedigers.

De 33-jarige Piqué viel zondag in de verloren topper tegen Atlético Madrid (1-0) uit met een knieblessure. Onderzoek heeft aangetoond dat hij schade aan de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft.

Barcelona meldt niet hoelang Piqué aan de kant staat, maar het is de verwachting dat zijn herstel maanden zal duren. Het betekent dat Koeman met Clément Lenglet voorlopig slechts één centrale verdediger tot zijn beschikking heeft.

Rechtervleugelverdediger Roberto kwam ook niet ongeschonden uit de strijd met Atlético. De 28-jarige Spanjaard heeft een dijbeenblessure en is naar verwachting twee maanden uit de roulatie.

De lijst met blessuregevallen bij Barcelona wordt alsmaar langer. Met onder anderen Samuel Umtiti, Sergio Busquets en Ansu Fati waren al een paar belangrijke spelers afwezig.

De blessures komen Koeman zeer slecht uit. De oud-bondscoach van Oranje kent een stroef begin bij Barcelona, dat in La Liga met elf punten uit acht speelrondes de slechtste start sinds 1991 beleeft.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in La Liga