FC Utrecht heeft zaterdag voor de vijfde keer in zes Eredivisie-wedstrijden niet gewonnen. Op bezoek bij PEC Zwolle werd het 1-1. Eerder op de avond boekte Willem II tegen VVV-Venlo de eerste zege sinds september: 2-1.

In Zwolle kwam Utrecht in de eerste helft op achterstand door een treffer van Mustafa Saymak, die met wat geluk tot stand kwam. Het schot van de PEC-middenvelder werd van richting veranderd.

Nog voor rust dacht Utrecht op gelijke hoogte te komen, maar een treffer van Bart Ramselaar (na gestuntel van keeper Michael Zetterer) werd afgekeurd wegens buitenspel. Een extra tegenvaller voor de bezoekers was dat aanvoerder Willem Janssen, die net terug was van een blessure, zich opnieuw met een kwetsuur moest laten vervangen.

Na rust kwam de gelijkmaker er wél, toen Mimoun Mahi knap afrondde na een fraai passje van Gyrano Kerk. In het restant van de wedstrijd speelde de VAR een voorname rol: een doelpunt van PEC-invaller Jesper Drost ging niet door wegens buitenspel en een rode kaart van PEC-aanvoerder Thomas Lam werd teruggedraaid.

Het ambitieuze Utrecht komt dit seizoen nog niet uit de verf. De Domstedelingen, die onlangs trainer John van den Brom naar KRC Genk zagen vertrekken, staan na het resultaat in Zwolle slechts negende in de Eredivisie.

Ook de prestaties van PEC vallen voorlopig wat tegen. De Zwollenaren wonnen pas één keer en staan op plek elf.

PEC-doelman Michael Zetterer blunderde, maar kwam daarmee weg. De treffer van Bart Ramselaar werd afgekeurd. (Foto: Pro Shots)

Willem II slaat vroeg toe tegen VVV

Bij Willem II-VVV was het binnen twintig minuten al 2-0 dankzij Vangelis Pavlidis en Görkem Saglam en ontsnapte VVV aan de 3-0 wegens buitenspel van Pavlidis. Na ruim een half uur bracht VVV'er Giannis Giakoumakis - hij maakte al zijn achtste Eredivisie-goal - de spanning terug.

In het restant van de wedstrijd maakten beide ploegen er vooral een fysiek gevecht van, waarbij Willem II er niet in slaagde de genadeklap te geven. De Tilburgers hielden de voorsprong wel vast.

Het betekent dat de ploeg van trainer Adrie Koster de eerste zege sinds 20 september boekte, toen het 4-0 werd tegen Heracles Almelo. Sindsdien volgden zeven wedstrijden zonder overwinning.

Na negen wedstrijden is Willem II voorlopig de nummer elf van de Eredivisie. Veel concurrenten moeten dit weekend echter nog in actie komen. VVV heeft net zoveel punten (acht) en staat twaalfde.

Vangelis Pavlidis dacht Willem II in de eerste helft op 3-0 te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. (Foto: Pro Shots)

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie