Ook bij sc Heerenveen is het coronavirus geconstateerd binnen de selectie, zo hebben de Friezen zaterdag bekendgemaakt. Het betekent dat nu alle Eredivisie-clubs te maken hebben gehad met positieve tests rond het eerste elftal.

Heerenveen meldt dat er binnen de selectie één besmettingsgeval is en dat daarnaast twee spelers uit voorzorg in thuisisolatie zitten. Wegens privacyredenen worden geen namen genoemd.

In de afgelopen maanden lukte het steeds minder Eredivisie-clubs om het coronavirus buiten de selectie te houden. Besmettingsgevallen bij FC Twente op 18 november betekenden dat Heerenveen nog de enige club was met een coronavrije staf en selectie.

Op 17 oktober bleken in het Abe Lenstra Stadion weliswaar drie tests positief, maar nadat een fout in het systeem werd geconstateerd, bleken de uitslagen alsnog negatief.

De drie nieuwe positieve gevallen zijn slecht nieuws voor trainer Johnny Jansen in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, die zondag om 16.45 uur begint.

Heerenveen beleefde al een roerige week. De bekerwinnaar van 2009 maakte dinsdag bekend dat vanwege de coronacrisis tien banen worden geschrapt in het Abe Lenstra Stadion.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie