Atlético Madrid is boos dat er inmiddels al zestien personen bij de nationale ploeg van Uruguay positief zijn getest op het coronavirus. Onder hen Luis Suárez, die als gevolg daarvan niet met de Madrilenen in actie kan komen tegen zijn oude club FC Barcelona.

"De Uruguayaanse voetbalbond is niet voorzichtig geweest", beweert voorzitter Enrique Cerezo van Atlético, dat overweegt een klacht tegen de Asociación Uruguaya de Fútbol (AUF) in te dienen.

Atlético voert als bewijs een foto aan waarop is te zien dat negen spelers aan het barbecueën zijn. Vijf van hen zijn besmet geraakt, onder wie Suárez. Minister Daniel Salinas van Volksgezondheid in Uruguay heeft de AUF om opheldering gevraagd.

Diego Godín was vrijdag het laatste slachtoffer van de coronagolf bij Uruguay. Gabriel Neves, Matias Vina, Rodrigo Munoz, Alexis Rolín, Diego Rossi, Lucas Torreira, Darwin Núnez, Brian Rodriguez en dus Suárez gingen hem voor, terwijl er ook zes officials besmet raakten.

Voor Suárez is dat extra zuur omdat hij nu zaterdag het weerzien mist met FC Barcelona. De aanvaller kreeg afgelopen zomer te horen dat hij mocht vertrekken bij de Catalanen en koos voor een transfer naar Atlético, waarvoor hij al vijf keer scoorde.

Atlético, dat het ook moet stellen zonder Torreira, staat op de derde plaats op de ranglijst van La Liga en FC Barcelona is pas terug te vinden op de achtste plek. Het verschil tussen beide teams bedraagt zes punten.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in La Liga