Joëlle Smits heeft PSV vrijdagavond naar een zege op VV Alkmaar geleid. De topscorer van de Vrouwen Eredivisie maakte beide Brabantse goals bij de 1-2-overwinning. Subtoppers ADO Den Haag en sc Heerenveen pakten ook drie punten.

Smits zette PSV tien minuten na rust uit een strafschop op voorsprong in Alkmaar. Een kwartier later maakte de spits op aangeven van invaller Jeslynn Kuijpers ook de 0-2. Charlotte Hulst antwoordde vrijwel direct met de 1-2, maar verder kwam VV Alkmaar niet meer.

De twintigjarige Smits staat na acht wedstrijden al op twaalf doelpunten. Daarmee gaat de tweevoudig international ruimschoots aan kop van de topscorerslijst van de Vrouwen Eredivisie.

PSV, dat zondag nog verloor van FC Twente (3-2), blijft na de zesde zege van het seizoen op de tweede plek staan, op drie punten van Ajax. De koploper is na zeven duels nog zonder puntenverlies en gaat zondag op bezoek bij FC Twente.

ADO Den Haag kwam in punten gelijk met de nummer drie uit Enschede door thuis met 3-0 af te rekenen met PEC Zwolle. Gwyneth Hendriks opende al vroeg de score uit een penalty, waarna Jaimy Ravensbergen en Anne Sellies in de tweede helft voor een overtuigende overwinning zorgden.

Sc Heerenveen blijft vijfde staan op drie punten van ADO. De Friese ploeg was in eigen huis veel te sterk voor Excelsior: 3-0. De doelpunten van Francisca Cardoso, Samantha Dewey en Tiny Hoekstra vielen allemaal voor rust.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Vrouwen Eredivisie