Lionel Messi heeft woensdag van zich afgebeten bij vragen van de Spaanse pers. De vijfvoudig Gouden Bal-winnaar zegt het gevoel te hebben dat hij vaak de schuld krijgt van problemen bij FC Barcelona en is daar klaar mee.

Messi keerde na interlands met Argentinië terug in Barcelona en werd op het vliegveld opgewacht door de pers, die hem confronteerde met uitspraken van de ex-zaakwaarnemer van Antoine Griezmann, zijn ploeggenoot in Spanje.

De voormalige agent van Griezmann zei onlangs in Franse media dat Messi een "betreurenswaardige houding" heeft en alles bepaalt bij Barcelona. Hij stelde ook dat de sterspeler nooit achter de komst van Griezmann heeft gestaan.

"Ik ben het zat dat ik altijd de schuld krijg van alle problemen bij Barcelona", zei de 33-jarige Messi op het vliegveld, waar hij door journalisten werd geconfronteerd met die uitspraken.

Messi heeft al roerige maanden achter de rug bij Barcelona, de club waar hij al zijn hele carrière speelt. Hij liet de clubleiding na een zeer teleurstellend seizoen weten te willen vertrekken.

Toen een transfer ingewikkeld bleek, besloot de Argentijn toch te blijven. In de ploeg van de trainer Ronald Koeman is hij echter niet zo dominant als voorheen, wat hem net als vorig seizoen op kritiek komt te staan.