Feyenoord heeft het contract met Luis Sinisterra opengebroken. De Rotterdammers lichtten donderdag de optie van twee seizoenen in de verbintenis van de 21-jarige aanvaller, waardoor hij tot zeker medio 2023 onder contract staat in De Kuip.

Sinisterra kwam dit seizoen nog niet in actie door een zware knieblessure, die hij in februari in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle opliep. Momenteel zit de Colombiaanse linksbuiten in de laatste fase van zijn herstel.

"Het is een lange weg naar herstel voor Luis geweest die, gelukkig voor hem en voor ons, nu bijna ten eind einde is", zegt technisch directeur Frank Arnesen op de website van Feyenoord. "Met het lichten van de optie in zijn contract willen we ons vertrouwen naar hem uitspreken en hem belonen."

"We hebben er alle vertrouwen in dat hij sterker terugkomt en hier nog een heel mooie toekomst tegemoet gaat", vervolgt Arnesen. "Niet voor niets hebben we ook al met elkaar afgesproken binnen niet al te lange termijn ook te gaan praten over een nog langere verbintenis."

Sinisterra werd in de zomer van 2018 voor 2 miljoen euro overgenomen van het Colombiaanse Once Caldas, waar hij zijn eerste stappen zette als profvoetballer. Na een stroef debuutseizoen brak hij vorig jaar onder trainer Dick Advocaat door. Hij was goed voor vijf doelpunten en zes assists.