Diego Maradona is maandag opgenomen in een ziekenhuis in La Plata, een plaats in de buurt van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. 'Pluisje', die vrijdag zijn zestigste verjaardag vierde, kampt volgens zijn dokter met psychische klachten.

Zijn situatie is niet levensbedreigend en het heeft ook niets te maken met het coronavirus. Maradona is puur ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht, omdat de legendarische oud-voetballer de laatste tijd niet zichzelf is.

Dokter Leopoldo Luque bevestigde in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) dat Maradona zich al een tijdje niet goed voelt en dat hij "in ieder geval drie dagen" in het ziekenhuis moet blijven.

"Hij is psychologisch niet in orde en dat heeft invloed op zijn fysieke gesteldheid", zei Luque. "Diego is niet zo fit als ik graag zou zien. Hij heeft hulp nodig en dit is het moment om die hulp te bieden. Dit gaat hem helpen."

Maradona maakte al verwarde indruk

Afgelopen vrijdag maakte de jarige Maradona al een wat verwarde indruk. De voormalige Wereldvoetballer van het Jaar kon zich amper op eigen kracht voortbewegen toen hij bij een wedstrijd van Club de Gimnasia y Esgrima La Plata - de club waarvan hij trainer is - in het zonnetje werd gezet.

Maradona is sinds september vorig jaar trainer van Gimnasia. Eerder was hij bondscoach van Argentinië en was hij kort trainer van (kleinere) clubs in de Verenigde Arabische Emiraten, Belarus en Mexico.

Gedurende zijn spelersloopbaan groeide Maradona uit tot een van de beste voetballers aller tijden. De legendarische Argentijn veroverde in 1986 de wereldtitel met zijn land.

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet voor beelden van Maradona die op zijn zestigste verjaardag in het zonnetje wordt gezet.