Voorzitter Nasser Al Khelaifi van Paris Saint-Germain is vrijdag vrijgesproken van corruptie. De Zwitserse justitie eiste vorige maand nog een gevangenisstraf van 28 maanden tegen de 46-jarige zakenman uit Qatar.

Jérôme Valcke, als voormalig secretaris-generaal van wereldvoetbalbond FIFA jarenlang de rechterhand van Sepp Blatter, kreeg in plaats van de geëiste drie jaar cel een voorwaardelijke gevangenisstraf van 120 dagen.

De zaak draaide om vermeende corruptie bij de toewijzing van uitzendrechten van diverse grote voetbaltoernooien. Volgens de Zwitserse justitie hadden Valcke en Al Khelaifi, ook directeur van het grote Qatarese mediabedrijf BeIN-mediagroep, daar samen met de Griekse zakenman Dinos Deris mee gesjoemeld.

De rechter zag echter niet genoeg bewijs om het trio achter de tralies te zetten. Al Khelaifi en Deris werden zelfs vrijgesproken.

Naast zijn rol als voorzitter van PSG en de BelN-mediagroep maakt Al Khelaifi ook deel uit van het uitvoerend comité van de UEFA. Hij werd eerder aangeklaagd vanwege corruptie rondom de toewijzing van de uitzendrechten van de WK's in 2026 en 2030, maar die aanklacht is komen te vervallen na een schikking met de FIFA.