Trainer Frank Wormuth van Heracles Almelo is positief getest op het coronavirus, zo meldt de Overijsselse club dinsdag. Ook aanvoerder Robin Pröpper en Orestis Kiomourtzoglou zijn besmet met het COVID-19-virus.

Pröpper ontbrak afgelopen zondag al in het uitduel met Sparta Rotterdam (1-1). De verdediger werd net als Wormuth en Kiomourtzoglou maandag positief getest.

Vanwege de besmetting ontbreekt Wormuth woensdag bij de thuiswedstrijd van Heracles in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker tegen Telstar. Zijn taken worden waargenomen door de assistent-trainers René Kolmschot en Peter Reekers.

Ook Pröpper en Kiomourtzoglou zijn logischerwijs niet van de partij tegen Telstar. De plek van Pröpper werd tegen Sparta ingenomen door Marco Rente. Kiomourtzoglou kwam wel in actie op Het Kasteel.

Later deze week zullen Wormuth, Pröpper en Kiomourtzoglou in de aanloop naar de thuiswedstrijd van komende zondag tegen FC Utrecht opnieuw worden getest.

Heracles kende de afgelopen periode een slechte reeks. De Almeloërs wisten hun laatste vijf competitieduels niet te winnen en staan met vijf punten op de dertiende plaats.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie