AZ heeft dinsdag acht nieuwe coronagevallen binnen de spelersgroep geconstateerd. Er zijn nu in totaal dertien spelers van de Alkmaarse club besmet. De Europa League-wedstrijd tegen Napoli van donderdag gaat desondanks door.

In een verklaring laat AZ weten dat een meerderheid van de positief geteste spelers geen klachten vertoont en dat de uitwedstrijd tegen Napoli in Italië alleen door de lokale autoriteiten kan worden verboden.

De UEFA laat het duel in Napels gewoon doorgaan. Volgens de Europese voetbalbond moet een club dertien man (met minimaal één keeper) op de been kunnen brengen. AZ maakt woensdag een zeventienkoppige selectie bekend.

Als de wedstrijd toch niet doorgaat, dan moet er een nieuwe datum worden gezocht. Als de wedstrijd niet voor 28 januari 2021 is ingehaald, dan volgt een reglementaire nederlaag voor de club die met de besmettingen kampte.

Italiaanse wethouder ziet komst AZ niet zitten

Ciro Borriello, de wethouder van Sport in de Zuid-Italiaanse regio Campania, zei tegen Italiaanse media al dat hij het niet ziet zitten dat AZ deze week op bezoek komt. Hij vindt dat de wedstrijd moet worden uitgesteld en dat de volledige ploeg van trainer Arne Slot in quarantaine moet.

In de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo (2-2) van afgelopen zaterdag werd AZ ook al geteisterd door COVID-19. Vier spelers van de A-selectie, twee van Jong AZ en drie medewerkers van de club bleken besmet. De wedstrijd tegen VVV ging ook door.

Het duel tussen AZ en Napoli staat donderdag om 18.55 uur op het programma in Napels. Drie dagen na het duel met de Italianen wacht de Alkmaarders een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag in de Eredivisie.