FC Volendam heeft maandagavond flink uitgehaald in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Jong AZ werd er met 2-6 gewonnen. Eerder op de avond boekte De Graafschap een zwaarbevochten 1-2-zege op Helmond Sport.

In Wijdewormer stond een ontketend Volendam al binnen 23 minuten met 0-3 voor door goals van Marco Tol, Francesco Antonucci en Martijn Kaars. Na een treffer van AZ'er Mohamed Taabouni vergrootte Ibrahim El Kadiri de marge voor rust weer naar drie.

Na de pauze werd het 2-4 door Yusuf Barasi, maar viel de nederlaag voor de thuisploeg pijnlijker uit door late doelpunten van Derry John Murkin en Samuele Mulattieri. Volendam, waar Nick Doodeman liefst vijf assists gaf, nestelt zich dankzij de overwinning in de subtop.

Nummer vier De Graafschap, dat in de vorige speelronde met 0-0 gelijkspeelde bij Go Ahead Eagles, kreeg de zege bij Helmond Sport niet cadeau. Toine van Huizen zorgde weliswaar vroeg voor 0-1, maar Lance Duijvestijn trok de stand snel weer gelijk.

Pas in de slotfase trok De Graafschap de zege naar zich toe. Zo'n tien minuten voor tijd zorgde Johnatan Opoku met zijn tweede doelpunt van het seizoen voor de winnende treffer.

Doelpuntrijke tweede helft in Amsterdam

Bij Jong Ajax-Jong FC Utrecht (3-2) vielen alle goals in de tweede helft. Sontje Hansen, Terrence Douglas en Brian Brobbey scoorden voor de Amsterdammers, die in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie staan. Jeredy Hilterman maakte de Utrechtse treffers.

Subtopper Roda leek dankzij een doelpunt van Erik Falkenburg op weg naar een zege op Telstar, maar een benutte penalty van Welat Cagro in de 88e minuut leverde de bezoekers alsnog een punt op.

Johnatan Opoku maakte de winnende treffer bij Helmond Sport-De Graafschap. (Foto: Pro Shots)

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie