Almere City FC heeft donderdag verzuimd om de koppositie te veroveren in de Keuken Kampioen divisie. De ploeg van trainer Ole Tobiasen speelde in Stadion De Vliert gelijk tegen FC Den Bosch: 1-1.

Oussama Bouyaghlafen, die deze zomer overkwam van FC Den Bosch, zette Almere City na een kwartier op voorsprong. Vlak na rust werd het door een eigen goal van Frederik Helstrup weer gelijk. Een schot van Den Bosch-invaller Rik Mulders verdween via de verdediger van de bezoekers achter keeper Michael Woud.

Na een uur bracht Tobiasen de licht geblesseerde Thomas Verheydt nog in het veld, maar ook de topscorer van Almere City (vier goals) wist geen beslissing te forceren.

De wedstrijd tussen FC Den Bosch en Almere City FC stond eigenlijk gepland voor dinsdag 5 oktober, maar kon toen niet doorgaan omdat de volledige selectie van de Brabanders in quarantaine moest na een coronabesmetting. Den Bosch kwam afgelopen maandag (1-2-nederlaag tegen Helmond Sport) voor het eerst weer in actie sinds die positieve test.

Almere City heeft na het tweede gelijkspel van het seizoen zeventien punten uit zeven duels. De achterstand op koploper NAC Breda is één punt, met één wedstrijd meer gespeeld.

NAC is op 2 oktober voor het laatst in actie gekomen. De Brabanders kampen met een corona-uitbraak, waardoor de duels met De Graafschap en SC Cambuur moesten worden verplaatst.

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen van Keuken Kampioen Divisie