Olivier Giroud maakte woensdagavond in de met 7-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Oekraïne zijn 41e en 42e interlandgoal namens Frankrijk. De spits wil een serieuze poging doen om Thierry Henry (51 goals) als topscorer aller tijden van 'Les Bleus' te onttronen.

Door zijn twee doelpunten tegen Oekraïne steeg Giroud al naar plek twee op de topscorerslijst en passeerde hij Michel Platini. De oud-aanvoerder kwam tussen 1976 en 1987 tot 41 doelpunten voor Frankrijk.

"Ik ben ongelofelijk trots. Ik dacht nog aan Platini toen ik scoorde", aldus een breed lachende Giroud op de persconferentie na Frankrijk-Oekraïne.

De 34-jarige spits wilde nog niet vooruitlopen over wat het voor hem zou betekenen om topscorer aller tijden te worden. "Ik ga hier nu niet roepen dat ik een legende als Thierry Henry wel even zal passeren", bleef Giroud bescheiden.

"Ik bekijk het stap voor stap. Het gat is negen doelpunten, terwijl ik tot en met het EK van volgend jaar zo'n tien tot vijftien wedstrijden tel. Als ik op deze manier blijf doorgaan, komt het record vanzelf in zicht."

Olivier Giroud viert een doelpunt tegen Oekraïne. (Foto: Pro Shots)

Giroud aanvoerder in honderdste interland

De wedstrijd tegen Oekraïne begon al speciaal voor Giroud. De aanvaller van Chelsea speelde zijn honderdste interland namens Frankrijk en kreeg van bondscoach Didier Deschamps de aanvoerdersband toebedeeld.

"Deze avond is om meerdere redenen prachtig, alles klopte voor mij", aldus Giroud, die pas de achtste speler is die de grens van honderd gespeelde interlands passeert namens 'Les Bleus'.

"Natuurlijk geniet ik van deze avond, maar ik ben ook alweer bezig met de volgende wedstrijd. Ik probeer niet te veel te denken aan records en mijlpalen, ik wil gewoon nog meer avonden zoals deze."