Jens Toornstra en Bart Nieuwkoop staan zondag in de basis bij Feyenoord voor het duel met ADO Den Haag. De middenvelder en de verdediger zijn respectievelijk de vervangers van de niet fitte Mark Diemers en Eric Botteghin. In de warming-up raakte Nicolai Jørgensen geblesseerd, waardoor ook Róbert Bozenik start.

De 31-jarige Toornstra speelde dit seizoen pas vijf minuten in de Eredivisie voor Feyenoord. Hij staat op het middenveld met Leroy Fer en Orkun Kökçü. Diemers ontbreekt door een lichte blessure bij de Rotterdammers.

Nieuwkoop krijgt ook een basisplaats van trainer Dick Advocaat. De 24-jarige verdediger viel vorige week al in toen Botteghin geblesseerd naar de kant moest. Nieuwkoop begint als rechtsback, waardoor Lutsharel Geertruida naar het centrum verhuist. Marcos Senesi en Ridgeciano Haps zijn de andere verdedigers.

De aanval van Feyenoord leek opnieuw te bestaan uit Steven Berghuis, Jørgensen en Bryan Linssen, maar Jørgensen raakte bij de warming-up geblesseerd en wordt daarom vervangen door Bozenik.

Feyenoord heeft vier punten na twee duels, terwijl ADO Den Haag de eerste twee wedstrijden verloor. Het duel in De Kuip begint om 12.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Senesi, Haps; Fer, Toornstra, Kökçü; Berghuis, Bozenik, Linssen.

Opstelling ADO: Koopmans; Van Ewijk, Bijen, Pinas, Faye; Bourard, Rigo, De Boer; Catic, Arweiler, Besuijen.