PSG-aanvaller Ángel Di María is voor vier wedstrijden geschorst voor het spugen richting Álvaro González in de verloren wedstrijd tegen Olympique Marseille (0-1) op 13 september. Dat maakt competitieorganisator LFP woensdag bekend.

De actie van Di María in de 36e minuut van Paris Saint-Germain-Marseille ontging de arbitrage, maar de Argentijnse international is op basis van de televisiebeelden alsnog geschorst door de tuchtcommissie van de Franse competitieorganisatie.

Hoewel spugen naar een tegenstander altijd al bestraft werd, ligt dat in tijden van corona extra gevoelig. Via speeksel kan het coronavirus worden overgedragen.

Het beladen duel in Parijs liep in de slotfase volledig uit de hand. Verschillende spelers raakten slaags met elkaar. Drie spelers van PSG, onder wie Neymar, en twee van Marseille kregen rood van scheidsrechter Jérôme Brisard voor hun betrokkenheid bij de vechtpartij.

De LFP schorste eerder al PSG-spelers Neymar (twee duels), Leandro Paredes (twee duels) en Layvin Kurzawa (zes duels). Ook Jordan Amavi (drie duels) en Darío Benedetto (één duel) van Marseille moesten een tijdje brommen.

Na afloop van de wedstrijd in het Parc des Princes liet Neymar weten dat hij racistisch was bejegend door Marseille-verdediger González. Het onderzoek van de Franse bond naar het vermeende racisme loopt nog.