Trainer Adrie Koster vindt dat zijn spelers vooral moeten genieten van de eerste Europese thuiswedstrijd van Willem II sinds 2005. De Tilburgers treffen donderdag in de derde voorronde van de Europa League de Schotse recordkampioen Rangers FC.

"Europese wedstrijden zijn bijzondere wedstrijden. Na de overwinning op Heracles is deze wedstrijd bij spelers en trainers nog meer gaan leven", aldus Koster woensdag op zijn persconferentie. "We willen ervan genieten, maar belangrijker is dat we winnen. Daartoe zien we zeker kans tegen de Rangers."

Willem II, dat de laatste Europese thuiswedstrijd in 2005 met 1-3 verloor van AS Monaco, rekende vorige week woensdag in de tweede voorronde van het Europese clubtoernooi overtuigend af met het Luxemburgse Niedercorn (0-5).

In Rangers FC, getraind door Liverpool-icoon Steven Gerrard, stuit de Eredivisionist op een tegenstander van een ander kaliber, erkent Koster. "Ze spelen verzorgd voetbal en maken veel positiewisselingen. Daar moeten wij alert op zijn. We gaan ons niet aanpassen aan de tegenstander. We spelen het systeem dat we gewend zijn, daarin voelt iedereen zich het meest thuis."

Koster wil niet spreken van een thuisvoordeel nu het Koning Willem II Stadion leeg moet blijven voor het duel met Rangers. "Natuurlijk hadden we onze geweldige supporters er graag bij gehad, maar het is bekend waarom we onder deze omstandigheden moeten spelen. Misschien is het een voordeel dat hier voor ons alles bekend is, maar laten we daar ook weer niet te veel waarde aan hechten."

Willem II-Rangers FC begint donderdag om 21.00 uur. De winnaar van het duel plaatst zich voor de play-offs, waarin Galatasaray of Hajduk Split op 1 oktober de tegenstander is. Wie de play-offs doorstaat, bereikt het hoofdtoernooi van de Europa League.

Willem II rekende vorige week overtuigend af met het Luxemburgse Niedercorn in de tweede voorronde van de Europa League. (Foto: Pro Shots)