Silvester van der Water is weer aangesloten bij de selectie van Heracles Almelo. De op een transfer azende aanvaller heeft zijn excuses gemaakt nadat hij zondag weigerde te spelen.

Van der Water meldde zich zaterdagavond via WhatsApp af bij trainer Frank Wormuth voor het Eredivisie-duel met Willem II. Zonder de aanvaller ging Heracles in Tilburg met 4-0 onderuit.

De 23-jarige Heraclied zou met zijn afwezigheid een transfer willen afdwingen. Hij staat in de nadrukkelijk belangstelling van het Amerikaanse Orlando City, maar Heracles bereikte nog geen akkoord over een transfersom met de club uit de MLS.

Heracles legde Van der Water voor zijn "onacceptabele gedrag" de maximale boete op. Trainer Wormuth sprak van "werkweigering" en "puberaal gedrag".

In een gesprek met de directie van Heracles betuigde Van der Water woensdagochtend spijt voor zijn handelen.

"Vandaag hebben we opnieuw met elkaar om tafel gezeten", meldde technisch directeur Tim Gilissen. "We hebben elkaar nog een keer op een goede manier de waarheid gezegd. Silvester heeft zijn eerdere handelen afgekeurd en spijt betuigd."

Excuses geaccepteerd door spelers en technische staf

Na het gesprek met de directie heeft Van der Water ook zijn excuses aangeboden aan de technische staf en de spelersgroep van de Almeloërs.

"Die zijn door de groep aanvaard", aldus Gillissen. "Silvester kan het nu op het trainingsveld laten zien. De focus moet weer op het voetbal."

Heracles staat na twee speelronden op de tiende plaats in de Eredivisie met drie punten. Voor de 4-0-nederlaag tegen Willem II leidde Van der Water zijn ploeg in de eerste wedstrijd met een doelpunt en een assist langs ADO Den Haag (0-2).

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie