FC Emmen mag zeker tot december niet met de naam van sekswinkel EasyToys op het shirt spelen. Ook na overleg met de Eredivisionist op dinsdag heeft de KNVB het verbod op het hoofdsponsor- en shirtsponsorschap niet ingetrokken.

De voetbalbond meldt in een verklaring dat de sponsorreglementen in december tijdens een vergadering met alle profclubs opnieuw tegen het licht worden gehouden. FC Emmen en de KNVB zijn nog in gesprek over een tijdelijke oplossing.

De KNVB verbood de deal met het bedrijf woensdag op basis van artikel 3 uit het sponsorreglement van de voetbalbond. Daarin wordt onder andere vermeld dat een sponsor niet in strijd mag zijn "met de goede smaak of het fatsoen".

Emmen reageerde ontdaan en dreigde naar de rechter te stappen als de KNVB het besluit niet zou terugdraaien. Dinsdagochtend gingen de partijen nog een keer om de tafel om de situatie te bespreken.

Mogelijk alsnog juridische stappen

De club zou een kort geding tegen de KNVB aanspannen als EasyToys, een in seksspeeltjes gespecialiseerd bedrijf, ook na het gesprek van dinsdag niet de nieuwe hoofdsponsor van de club mocht worden. De Drentenaren melden in een verklaring alsnog gerechtelijke stappen te overwegen als de tussenoplossing van de KNVB ze niet bevalt.

"We hebben vanochtend ervaren dat de KNVB de wens heeft om er samen uit te komen", meldt Emmen in een verklaring. "Daarom hebben we er vertrouwen in dat we samen met de KNVB een oplossing kunnen vinden. Vanzelfsprekend zullen we enkel instemmen met een oplossing die bevredigend is voor zowel EasyToys als FC Emmen."

De meerjarige deal met de sekswinkel zou FC Emmen volgens verschillende media ruim 500.000 euro per jaar gaan opleveren. Dat bedrag kan elk seizoen oplopen. In de eerste twee wedstrijden in de Eredivisie speelde de ploeg van trainer Dick Lukkien in afwachting van een oplossing al zonder shirtsponsor.