Shanice van de Sanden heeft maandag een contract voor twee seizoenen getekend bij VfL Wolfsburg. De vleugelspits van Oranje komt over van het Franse Olympique Lyon.

"Ik ben erg blij met mijn overstap", zegt de 27-jarige Van de Sanden op de website van haar nieuwe club. "VfL speelt al jaren op het allerhoogste niveau in Europa en natuurlijk wil ik in de toekomst met dit team voor titels spelen. Ik kan niet wachten om deze nieuwe uitdaging aan te gaan."

Lyon en Wolfsburg stonden eind augustus nog tegenover elkaar in de finale van de Champions League. De Franse ploeg trok met 3-1 aan het langste eind en won de belangrijkste clubprijs voor de vijfde keer op rij.

Van de Sanden mocht slechts enkele minuten voor tijd invallen in de finale. De snelle rechtsbuiten had sowieso geen vaste basisplaats bij Lyon.

Ze was sinds 2017 actief bij de Franse topclub, waarmee ze driemaal de Champions League won. Voorheen speelde de 78-voudig international van Oranje (achttien doelpunten) bij Liverpool, FC Twente, sc Heerenveen en FC Utrecht.

In Wolfsburg wordt ze ploeggenoot van Oranje-international Dominique Janssen. De Duitse club legde onlangs ook Joëlle Smits vast, zij maakt komende zomer de overstap van PSV.

Wolfsburg heeft hoge verwachtingen van Van de Sanden

De verwachtingen zijn hoog voor Van de Sanden. "Shanice zal onze ploeg verrijken met haar uitstekende individuele vaardigheden", zegt sportief directeur Ralf Kellermann van VfL Wolfsburg. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ze dankzij haar kwaliteiten als teamspeler snel bij ons zal integreren."

"Ze is een zeer succesvolle en internationaal ervaren speelster die de afgelopen jaren met Olympique Lyon de Champions League domineerde en een grote rol heeft gespeeld in het succes van haar nationale team."

Van de Sanden verblijft tot dinsdag in het trainingskamp van Oranje en meldt zich daarna voor het eerst bij de ploeg die vorig seizoen kampioen van Duitsland werd en de beker won.