Feyenoord begint zondag met Eric Botteghin in de basis aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De Braziliaanse verdediger keert terug van een schorsing, waardoor hij vorige week het openingsduel met PEC Zwolle (0-2 zege) moest laten schieten.

Botteghin vormt met Marcos Senesi het centrale verdedigingsduo. Door zijn terugkeer in de basis schuift Lutsharel Geertruida vanuit het centrum naar de rechtsbackpositie. Bart Nieuwkoop begint op de bank.

Jens Toornstra moet opnieuw genoegen nemen met een reserverol. Trainer Dick Advocaat kiest voor een middenveld met Mark Diemers, Orkun Kökçü en Leroy Fer.

Nicolai Jørgensen staat in de punt van de aanval, Bryan Linssen en Steven Berghuis komen vanaf de flanken. Aanvoerder Berghuis maakte vorige week tegen PEC Zwolle beide goals van Feyenoord.

FC Twente begon net als Feyenoord met een overwinning aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. De tukkers wonnen met 2-0 van Fortuna Sittard

Het duel tussen Feyenoord en FC Twente begint om 14.30 uur.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Haps; Fer, Diemers, Kökçü; Berghuis, Jørgensen, Linssen.

Opstelling FC Twente: Drommel; Ebuehi, Pleguezuelo, Schenk, Oosterwolde; Zerrouki, Roemeratoe, Bosch; Cerný, Danilo, Menig.