SC Cambuur heeft opnieuw puntenverlies geleden in de Keuken Kampioen Divisie. De Friezen kwamen zaterdag niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen hekkensluiter TOP Oss.

TOP Oss kwam verassend genoeg op voorsprong Heesen Yachts Stadion dankzij een doelpunt van Olivier Rommens, waarna SC Cambuur-trainer Henk de Jong zich in de 38e minuut gedwongen voelde om twee wissels toe te passen. Zo kwam onder anderen Ragnar Oratmangoen binnen de lijnen.

Vier minuten na zijn invalbeurt scoorde de 22-jarige middenvelder de 1-1, waarna Robert Mühren, de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie van afgelopen seizoen, vlak voor het rustsignaal Cambuur vanaf de strafschopstip op voorsprong zette. Via Jarni Koorman kwam TOP een kwartier na rust op 2-2.

De remise bij TOP is al de tweede wedstrijd zonder zege op rij voor SC Cambuur, dat voorlopig op de vierde plaats op de ranglijst blijft steken. Vorige week ging de club uit Leeuwarden thuis onderuit tegen Go Ahead Eagles (0-2). TOP Oss pakte zijn eerste punt van het seizoen.