FC Utrecht is vrijdag moeizaam aan zijn jubileumseizoen begonnen. De club die het vijftigjarig bestaan viert, speelde met 1-1 gelijk tegen VVV-Venlo, dat als koploper aan de tweede speelronde begon.

Guus Hupperts maakte al vroeg de openingstreffer in het Covebo Stadion. FC Utrecht kwam na rust niet verder dan de snelle 1-1 van Sean Klaiber.

Voor aanvang van het jubileumseizoen kondigde FC Utrecht ambitieus aan de top drie te willen aanvallen. De club kwam in de eerste speelronde niet in actie, omdat het duel met AZ wegens Europese verplichtingen van de Alkmaarders werd uitgesteld.

VVV-Venlo begon het seizoen een week geleden met een 3-5-zege op FC Emmen en mag zich door het gelijkspel tegen Utrecht nog minimaal een dag langer koploper noemen.

VVV-Venlo viert de openingstreffer van Guus Hupperts. (Foto: Pro Shots)

VVV zonder veel balbezit toch gevaarlijk

Hupperts zette de thuisploeg al in de achtste minuut op voorsprong, door een met buitenkant rechts gegeven voorzet van Georgios Giakoumakis van dichtbij achter Maarten Paes te tikken. De Utrechtse doelman maakte zijn eerste officiële speelminuten sinds hij vorig seizoen in de winterstop zwaar geblesseerd raakte.

Hoewel VVV slechts circa 30 procent balbezit had, waren de Limburgers minstens zo gevaarlijk als Utrecht. Zo moest Adam Maher een bal van de lijn halen om de 2-0 te voorkomen.

Nu rust combineerde Utrecht wel door de stugge Venlose defensie. Rechtsback Klaiber zette de aanval zelf op en rondde op aangeven van debutant Mimoun Mahi af: 1-1.

Daarna drong Utrecht volop aan. Mahi was een kwartier voor tijd dicht bij de winnende treffer, maar zijn kopbal werd fraai uit het doel geranseld door VVV-keeper Thorsten Kirschbaum. Kort daarna schoot Joris van Overeem een opgelegde kans tegen VVV-verdediger Christian Kum aan.

In de slotfase viel Eljero Elia in bij FC Utrecht, maar ook de dertigvoudig Oranje-international kon het verschil niet maken.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie