Bij Vitesse is ook Jacob Rasmussen besmet met het coronavirus. Donderdag bleek al dat acht stafleden van de Arnhemse club positief waren bevonden.

"Uit de zojuist ontvangen testresultaten blijkt dat, buiten de reeds bekende stafleden, alleen Jacob Rasmussen positief is getest", meldt Vitesse vrijdag. "Rasmussen heeft al sinds woensdag uit voorzorg geen contact meer gehad met medespelers en clubofficials en heeft donderdag en vrijdag de trainingen overgeslagen."

Vorig weekend had de Deense verdediger nog een basisplaats bij het eerste competitieduel van Vitesse, dat met 0-1 won van RKC Waalwijk. Hij zal zaterdag de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam moeten missen vanwege de verplichte quarantaine.

Donderdag testten hoofdtrainer Thomas Letsch en zijn assistenten Jospeh Oosting, Jan Fiesser, Rein Baart, Jan van Norel, Tim Arends, Dennis van der Meulen en Jos Kortekaas positief. Tegen Sparta zal technisch directeur Johannes Spors samen met Edward Sturing en Nicky Hofs de technische staf vormen.

Ook positief geval bij Sparta

Tegenstander Sparta meldde vrijdagochtend dat middenvelder Deroy Duarte besmet is met het virus. Ook hij zal de wedstrijd in stadion GelreDome moeten missen.

Volgens de coronaregels van de KNVB zal een wedstrijd pas worden uitgesteld als een club minder dan dertien spelers (waarvan minimaal één keeper) tot zijn beschikking heeft.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Eredivisie