Crysencio Summerville maakt per direct de overstap van Feyenoord naar Leeds United. De achttienjarige aanvaller tekent voor drie seizoenen bij de naar de Premier League gepromoveerde club.

Summerville had een aflopend contract in Rotterdam. Feyenoord wilde de verbintenis van de aanvaller graag verlengen, maar de speler zag daarvan af en wilde vertrekken uit De Kuip.

Feyenoord zette Summerville vorige maand terug naar het onder 21-elftal nadat de jeugdinternational had laten weten zijn tot medio 2021 lopende verbintenis niet te willen verlengen.

De door Feyenoord zelf opgeleide Summerville speelde nooit in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan ADO Den Haag. Voor de Hagenaars kwam hij tot 21 wedstrijden en 2 goals in de Eredivisie.

Leeds United werd afgelopen seizoen kampioen in het Championship, het tweede niveau van Engeland, en keerde daardoor na zestien jaar terug in de Premier League. Summerville treft bij de 'Peacocks' met Pascal Struijk een landgenoot.

De clubs hebben niet bekendgemaakt hoeveel is betaald voor Summerville, die zich volgens Leeds eerst zal aansluiten bij het onder 23-elftal.