Feyenoord begint aan de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met aanwinsten Mark Diemers en Bryan Linssen in de basis. Jens Toornstra start het uitduel met PEC Zwolle vanaf de bank.

Diemers kwam deze zomer over van Fortuna Sittard. Hij vormt het middenveld met Leroy Fer en Orkun Kökçü.

Linssen, die vorig seizoen uitkwam voor Vitesse, start als linksbuiten. Als spits krijgt Nicolai Jørgensen de voorkeur boven Róbert Bozeník. Aanvoerder Steven Berghuis maakt de aanval compleet.

Trainer Dick Advocaat liet eerder al weten dat Lutsharel Geertruida de vervanger is van de geschorste Eric Botteghin. Geertruida vormt met de Argentijn Marcos Senesi het centrum van de verdediging.

Feyenoord boekte in de aanloop naar het nieuwe seizoen een knappe zege op Borussia Dortmund. De laatste twee oefenduels, met HSV (0-1) en Club Brugge (2-1), gingen echter verloren.

Net als Toornstra en Bózenik zit João Carlos Teixeira op de bank. De ervaren Portugese middenvelder kwam deze transferperiode over van Vitória SC.

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord begint om 20.00 uur.

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer; Van Wermeskerken, Van Polen, Kersten, Paal; Lam, Huiberts; Leemans, Drost, Van Duinen; Ghoochannejhad.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Senesi, Haps; Diemers, Fer, Kökçü; Berghuis, Jørgensen, Linssen.