Fred Grim heeft zijn contract als trainer van RKC Waalwijk vrijdag met een jaar verlengd. De 55-jarige coach ligt nu tot en met de zomer van 2022 vast bij de Brabantse club.

"De missie van de club past bij mij", vertelt Grim op de website van zijn club. "Bij RKC Waalwijk kan ik professioneel en persoonlijk mijn ei kwijt, ik voel me er op mijn plek. Ik kijk ernaar uit om hier samen met alle geledingen verder te bouwen aan RKC Waalwijk."

Grim is sinds medio 2018 trainer van RKC. In zijn eerste seizoen leidde hij zijn ploeg meteen van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie.

In de Eredivisie had RKC het afgelopen seizoen lastig. De Waalwijkers stonden stevig op de laatste plaats, maar ontsnapten aan degradatie toen de competitie vanwege de coronacrisis werd stopgezet. De KNVB besloot namelijk geen degradatie door te voeren.

Grim was eerder interim- en assistent-bondscoach van het Nederlands elftal en hoofdcoach van Almere City FC en Jong Ajax.

Het nieuwe Eredivisie-seizoen begint voor RKC, dat deze zomer onder anderen Vurnon Anita en Kostas Lamprou aantrok, op zondag 13 september. De ploeg van Grim speelt dan op eigen veld tegen Vitesse.