De wedstrijd van zondag tussen PSV en VV Alkmaar in de Vrouwen Eredivisie is dinsdag afgelast. De KNVB stelde het duel uit vanwege coronaperikelen bij de Eindhovenaren.

Meerdere speelsters en stafleden van PSV testten anderhalve week geleden positief op het coronavirus. De volledige selectie werd vervolgens in quarantaine geplaatst en de speelsters en stafleden mochten daar de afgelopen dagen gefaseerd uitkomen.

Het besluit om de wedstrijd tussen PSV en VV Alkmaar te schrappen is mede tot stand gekomen na overleg tussen de clubarts van PSV en de bondsarts van de KNVB. Het is nog niet bekend wanneer het duel wordt ingehaald.

PSV en de KNVB doen geen mededelingen over wie er besmet zijn geraakt met COVID-19. PSV meldde alleen dat de coronagevallen boven water zijn gekomen door de preventieve tests die periodiek worden afgenomen.

De wedstrijd tussen PSV en VV Alkmaar was een van de vier duels in de eerste speelronde van de Vrouwen Eredivisie. Ajax-FC Twente, PEC Zwolle-ADO Den Haag en Excelsior/Barendrecht-sc Heerenveen gaan zondag wel gewoon door.

PSV eindigde vorig seizoen als eerste in de door de coronacrisis gestaakte Eredivisie Vrouwen, maar werd niet uitgeroepen tot kampioen. De Brabanders versterkten zich deze zomer met onder anderen Sari van Veenendaal en Mandy van den Berg.