PSV staat op het punt de selectie te versterken met linksback Philipp Max, melden het Eindhovens Dagblad en VI maandag. De Eindhovenaren zijn in verregaande onderhandelingen met FC Augsburg over de Duitser.

De 26-jarige Max staat nog tot medio 2022 onder contract bij Augsburg, dat naar verluidt een bedrag van 10 miljoen euro van PSV verlangt. Het gat tussen vraag en aanbod zou overbrugbaar zijn en mogelijk wordt de transfer maandag al afgerond.

Met de komst van Max zou PSV het probleem op de linksbackpositie eindelijk oplossen. De Eindhovenaren moesten op zoek naar een nieuwe vleugelverdediger na het vertrek van de gehuurde Ricardo Rodríguez. Trainer Roger Schmidt gebruikte de laatste oefenduels middenvelder Mauro Júnior als linksback.

Max speelt sinds de zomer van 2015 voor Augsburg en heeft tot dusver 156 officiële wedstrijden achter zijn naam staan voor de Bundesliga-club, waarin hij 15 keer scoorde en 29 assists gaf. Ook afgelopen seizoen had hij een basisplaats.

Mochten de clubs eruit komen, dan is Max de tweede versterking voor PSV deze transferperiode. De nummer vier van het vorige Eredivisie-seizoen haalde vorige week doelman Yvon Mvogo, die voor twee jaar van RB Leipzig wordt gehuurd.

PSV begint het nieuwe seizoen in de Eredivisie op 13 september met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Tot die tijd speelt de ploeg van Schmidt nog oefenduels met Viktoria Köln en MSV Duisburg.