Lionel Messi is zondagochtend niet komen opdagen bij de medische testen voor aanvang van het nieuwe seizoen bij FC Barcelona. De Spaanse competitie oordeelde later op de dag dat de Argentijn niet transfervrij mag vertrekken.

Alle spelers en stafleden van Barcelona moesten zich zondag na een korte vakantie voor de eerste keer te melden om een coronatest en andere medische testen te ondergaan. Vanwege besmettingsgevaar had elke speler een tijdslot gekregen, zodat iedereen gespreid zou aankomen.

Messi werd om 10.15 uur verwacht, maar bleef weg. Een grote groep wachtende journalisten zag wel alle andere spelers en stafleden arriveren.

Dinsdag lieten vertegenwoordigers van Messi per aangetekende post weten dat de zesvoudig wereldvoetballer van het jaar wil vertrekken bij de club waarvoor hij zijn hele carrière al speelt. De 33-jarige Argentijn beroept zich op een clausule in zijn contract, waardoor hij denkt transfervrij weg te kunnen.

De Spaanse competitie La Liga oordeelde zondagmiddag echter dat de clausule van Messi niet meer geldig is. Barcelona meldde eerder al dat de clausule na 31 mei verlopen was.

In een verklaring stelt La Liga dat de ontsnappingsclausule in Messi's contract betaald moet worden als hij weg wil bij Barcelona. De hoogte van die ontsnappingsclausule bedraagt liefst 700 miljoen euro.

Barcelona-fans de straat op vanwege transferverzoek Messi
37
Barcelona-fans de straat op vanwege transferverzoek Messi

Suárez meldt zich wél voor medische test

Luis Suárez meldde zich zondag in tegenstelling tot Messi wél voor de medische test. De Uruguayaanse aanvaller kreeg tot zijn grote onvrede te horen van Koeman dat hij mag vertrekken. Ajax wordt als een van zijn mogelijke nieuwe clubs genoemd.

Koeman wil doorselecteren in de selectie van FC Barcelona, dat het vorige seizoen geen prijzen pakte en afsloot met een blamerende 8-2-nederlaag tegen Bayern München in de kwartfinales van de Champions League.

Maandag staat de eerste training van Barcelona onder de voormalig bondscoach van Oranje op het programma.

Ronald Koeman meldde zich zondag voor zijn eerste werkdag als trainer van FC Barcelona. (Foto: Pro Shots)